Moj porod iz snova

Priznajem, bojala sam se poroda pa sam o njemu pročitala na internetu sve sto sam našla, a našla sam dosta! I ostalu literaturu + trudnički tečaj i iskustva prijateljica.

Gutala sam sve kao manijak. Slušala najgore, nadala se najboljem. Očekivala? Očekivala nisam ništa, al ispalo je genijalno!

Moj termin je već prošao prije tri dana, ali ja sam ionako od početka govorila da neću roditi na termin u ponedjeljak već u četvrtak kako bi muž sa dečkima imao dovoljno vremena da proslave dolazak. Nije imao momačku, a ja sam imala dvije djevojačke pa sam osjećala grižnju savjesti zbog toga.:)

Dakle u srijedu ujutro, dan prije poroda kojeg sam si ja zacrtala u glavi, otišla sam prvo na poštu pa razvijala neke slike od vjenčanja jer kad rodim za to neću imati vremena i kod frizera. Farbanje, šisanje i frizura. Tri sata uživanja! Bolje da to sad obavim prije bebe ko zna kada ću sljedeći put imati toliko vremena.. Pa lagano kod svekrve na ručak i u bolnicu na pregled.

Došli smo u četiri na ctg u Petrovu, trudovi pravilni ali ja ništa ne osjećam. Svakih 10 min imam trud i otvorena sam prst. Kaže doktor idite doma i šećite! Mužu se spava pa ćemo poslije kad on odmori. Nema šetanja, ok moram još i zastavice izrezati za malog da mu ukrasim sobu za dolazak.. To je trajalo dobrih dva sata i još sam ih na kraju i čekićem zabijala na zid!

U 8 idemo u Velvet na kavu. Kumovi nas čekaju, a mi naravno kasnimo. U pola 9 idemo doma i ja kao da osjećam trudove. Možda da idemo još u Torte i to na kolač pita muž? Ja bi, slatko mi se u trudnoći stalno jede.. :) Al trudovi kreću od izlasaka iz kafića pa muž više nije za kolač, sad je njemu frka.

Ja se smijem i mislim si sutra ću ja izgleda stvarno roditi. Dođemo doma, mjerim trudove, svakih 5 min i tako sat vremena. U pola 10 odluka - idemo u bolnicu. Još ću se otuširati pa u bolnicu, dolazimo u 10. Zaprimaju me i idem gore. Doktor pregledava i opa! Ostajem, 5 cm sam otvorena. Razmišljam si kako smo se glupo sparkirali tako da ćemo ujutro sigurno dobiti kaznu. Naime prvorotkinja sam i sigurno ću rađati barem 10 sati. A čula sam da neke cure su rađale i 20.

Nakon pripreme za porod koja nije uopće tako strašna, ispituju me obiteljsku amnezu. Ispadam totalna neznalica, a inače bi rekla da sam dobro informirana.. Trudovi kreću sve jače i jače i u 11 idem u box. Buše mi vodenjak i daju mi fiziološku, koja teče 45 min. Trebam dobiti dvije prije epiduralne! Bez nje ne rađam, inače sam totalna kukavica i pomisao da ću dobiti epiduralnu me jedino drži hrabrom. E sad me već boli!! Izdržavam i samo čekam veliku E.

Brojim pločice i fokusiram se na disanje. Muž je uz mene i fakat mi je lakše. Nakon jedne doze dolazi doktorica i daje mi epiduralnu. 11:45 sad moram biti užasno mirna, a trudovi su već opaki.. Nekako izdržavam i dok si ja mislim samo da krene djelovati, osjećam nagon za tiskanje!?! Kak sad to? Pa prerano je.. Dolazi doktor, babica, specijalizantice (tri) miče se anesteziologica i vele meni oni to je krenulo, glavica je tu! Oduševljenje što ću ubrzo roditi. Malo čak i šok, jer nije bilo trudova ko iz filmova. Znate na šta mislim..:) 

Dva put tiskam, malo su me zarezali i Fran je vani! Mali je i ljubičast, čujem da je imao dva puta omotanu pupčanu vrpcu oko vrata pa muž i ja samo čekamo da zaplače.. Sekunde ko minute! Ispitujem jer sve ok, kad u sljedećem trenu place! Najbolji plac koji sam čula!! :)) Sad mi tek dolaze suze i presretna sam kaj je mali dobro i kaj je sve gotovo.

Rodila sam u ponoć i tri minute. Tri sata nakon zadnje kave sa društvom, dva sata od ulaska u bolnicu. U četvrtak Muž je slavio tri dana bez prestanka! :)
Rodila sam u Petrovoj i imam samo riječi pohvale za sve. Od doktora kojemu smo uletili minutu prije kraja smjene, a ostao je s nama do kraja do sestri koje su bile divne! I o Petrovoj sam se naslušala svega, a mogu reći da mi je bilo toliko lijepo da sam molila da me ostave još jedan dan. I jesu! Ali to je već novi post..

MaMa Sabina

Objavljeno 04.07.2013

Vaši komentari

MaMi Intervju

image

Video intervju: Zlata Muck Sušec

Kako joj je "legla" uloga majke, što joj je teško, a što ne te je li popustljiva mama otkriva nam poznata tv i radijska voditeljica Zlata Muck Sušec.

19.01.2015

Pitamo stručnjaka

image

Video intervju: Njega bebine kože

Dr. Ivanu Nolu pitali smo kako njegovati bebinu kožu.

14.01.2015

Mami vježbalica

image

VIDEO: Trudnički mix za razgibavanje trudnica!

Iako ste trudni ne znači da se ne možete dobro razgibati uz Mirnu i našu stručnu trenericu Nanu Milatić

08.07.2013

Anketa

Podržavate li dojenje na javnom mjestu?